Payday loan
Forside  //  Aktiviteter Fjellturer

Fjellturer på Store Molla

En tur opp til Sukkertoppen som ligger 703 moh. vil gi deg en spektakulær opplevelse. Her oppe står Kristusstatuen som er en kopi av storebror i Brasil. Her opp er det flott utsikt og du kan se fjelltoppene: Durmålstinden(927 moh.), Steindalstinden(1504 moh.) som ligger i Troms fylke. Hamtinden(464 m), Heggedalstinden(727 m), er også anbefalte turer som vil gi deg en fantastisk opplevelse og utsikt.

 

Fjellturer på Lille Molla

Lille Molla er ei øy i Vågan kommune i Nordland. Øya ligger øst for Svolvær, mellom Store Molla og Skrova. Den har et areal på 10 km². Høyeste punkt på øya er Nonstinden på 543 moh. og nest høyeste fjell er Sprangtinden på 530 moh.

Det er mange flotte padlemuligheter rundt Lille Molla, og med mange fine sandstrender og idylliske teltplasser kan man finne sitt eget fredelige paradis.

Har man god tid, så ta gjerne en lengre fottur over hele øya eller opp til Nonstinden eller Sprangtinden.
En tur opp på disse tindene er litt av en opplevelse. Oppe på toppen har du flott utsikt og kanskje får du besøk av både havørn og kongeørn mens du sitter og nyter roen og utsikten.

Øya har tidligere vært bebod og hadde til og med skole på 1800-tallet, men øya er i dag forlengst fraflyttet.
I dag har Lille Molla faktisk landets største tetthet av elg i forhold til flateinnhold og det utøves jakt/forvaltning slik at elgbestanden ikke blir for stor og elgen trekker ut av området.