Payday loan
Forside  //  Aktiviteter Museumer & gallerier

Lofoten kan by på en rekke spennende museer og kunstgallerier.

Galleri Lofotens hus
Har Norges største kunstsamling av nordnorske malerier fra perioden rundt forrige århundreskifte - av mange kalt gullalderen i nordnorsk malerkunst.Her finner du malerier av Otto Sinding, Gunnar Berg, Even Ulving, Einar Berger, Ole Juul, Thorolf Holmboe m.fl., samt en utstilling av arbeidene til Karl Erik Harr.

Galleriet er bygget opp i tre etasjer, og rommer også salgsutstilling av oljemalerier, fotografier fra århundreskiftet, fotografier og lysbildespill av Frank A. Jensen, og kunst- og souvenirbutikk. Galleriet har siden oppstart i 1991 hatt en økende tilstrømning og har nå et årlig besøk på rundt femti tusen gjester.

I 1997 besøkte de europeiske kongefamilier galleriet i forbindelse med Hans Majestet Kong Haralds 60-års dag.

Galleri Espolin
Galleri Espolin har den største billedsamlingen av den folkekjære kunstneren Kaare Espolin Johnson, som er kjent for sin gjengivelse av havet, Lofoten og fiskernes harde kår. I 2007 var det 100 år siden han ble født. Jubileet ble markert hele året, og var en stor suksess.

Lofotmuseet
Vil oppleve hvordan Lofoten så ut i gamle dager er Lofotmuseet stedet for deg. På Lofotmuseet i Storvågan er du med tilbake til hvordan livet i Lofoten var i middelalderen. Her lærer du alt om Lofotfiskets historie, middelalderbyen i Vågar og om hvordan samfunnet har utviklet seg igjennom årene.

På museets store uteområde finnes en rekke kulturminner fra forhistorisk tid, middelalderen og frem til vår egen tid. De rolige omgivelsene og den vakre naturen gir det beste utgangspunktet for en åndelig reise tilbake til Lofotens fortid.