Aktiviteter i Lofoten

Lofoten er et eldorado for alle som elsker å være ute. Uansett vær og årstid byr Lofoten på fantastiske naturopplevelser. Med base hos Lofotbrygga på Brettesnes har du mange flotte muligheter like i nærheten

FJELLTURER

Fjellturer på Store Molla

En tur opp til Sukkertoppen som ligger 703 moh. vil gi deg en spektakulær opplevelse. Her opp er det flott utsikt og du kan se fjelltoppene: Durmålstinden (927 moh.), Steindalstinden (1504 moh.) som ligger i Troms fylke. Hamtinden (464 moh), Heggedalstinden (727 moh).

Fjellturer på Lille Molla

Lille Molla er en øy som ligger øst for Svolvær, mellom Store Molla og Skrova. Den har et areal på 10 km². Høyeste punkt på øya er Nonstinden på 543 moh, Nest høyeste fjell er Sprangtinden på 530 moh. Har man god tid anbefales det å ta en lengre fotur over hele øya, eventuelt ta en tur til en av toppene. Utsikten du får på tindene er litt av en opplevelse og hvis du er heldig kan du få besøk av både havørn og kongeørn. 

Det er også mange flotte padlemuligheter rundt Lille Molla, og med flere fine sandstrender og idylliske teltplasser kan man lett finne sitt eget lille paradis på øya. Øya har tidligere vært bebod og hadde skole på 1800-tallet, men øya er i dag forlengst fraflyttet. I dag har Lille Molla landets største tetthet av elg i forhold til flateinnhold og det utøves jakt/forvaltning av elgbestanden.

 

TROLLFJORDEN

Like nord for Store Molla finner vi Trollfjorden, som er en sidefjord i Raftsundet.
Trollfjorden er kjent for sin ville natur og spennende historie knyttet til Trollfjordslaget. Vil du oppleve Trollfjorden så kan du enten delta på guidet båttur eller leie båt og skreddersy din egen opplevelse av Raftsundet og Trollfjorden. 

Sommeren 2019 ble det satt opp en ny hytte på fjellet mellom Trollfjorden og Sløvervannene. Den ble satt opp av Vesterålen Turlag, og kan leies av dem.

NORDLYSET

Nordlys eller aurora borealis har fascinert i århundrer og har alltid vært forbundet med myter og sagn. Det er mulig å se neller nordlyset mellom oktober og februar. Selv om du teoretisk sett kan se nordlys over hele landet, er lyset sterkere og hyppigere i Nord-Norge. Siden nordlyset ofte lar vente på seg, er det lurt å sette av hele kvelden.

Siden nordlys er et naturfenomen som avhenger av spesielle meteorologiske forhold, finnes det ingen garanti for at du får oppleve det. Kombinerer du nordlys-jakten med en spennende utflukt, blir turen en oppplevelse uansett.

MIDNATTSOL

Opplev den fantastiske midnattsolen. Midnattsol betyr at sola ved sin laveste posisjon ikke går under horisonten, det vil si at solen er synlig 24 timer i døgnet når det er klart vær.

Sesongen for midnattssolen varierer etter hvor langt nord du er. I Lofoten er sessongen for midnattsol fra 28. mai - 14. juli. Gå på tur midt på natten, lyset gir fjellene et magisk uttrykk. Mange av de anbefalte rutene på dagtid er enda mer spennende om kvelden og midt på natten.

Lofotbrygga logo

Spoonvika, 8322 Brettesnes

Tel: +47 76 07 17 19 / +47 90 11 08 92

post@lofotbrygga.no