Aktiviteter i Lofoten

Lofoten er et eldorado for alle som elsker å være ute. Uansett vær og årstid byr Lofoten på fantastiske naturopplevelser. Med base hos Lofotbrygga på Brettesnes har du mange flotte muligheter like i nærheten

FJELLTURER

Fjellturer på Store Molla

En tur opp til Sukkertoppen som ligger 703 moh. vil gi deg en spektakulær opplevelse. Her oppe står Kristusstatuen som er en kopi av storebror i Brasil. Her opp er det flott utsikt og du kan se fjelltoppene: Durmålstinden (927 moh.), Steindalstinden (1504 moh.) som ligger i Troms fylke. Hamtinden (464 moh), Heggedalstinden (727 moh), er også anbefalte turer som vil gi deg en fantastisk opplevelse og utsikt.

Fjellturer på Lille Molla

Lille Molla er ei øy i Vågan kommune i Nordland. Øya ligger øst for Svolvær, mellom Store Molla og Skrova. Den har et areal på 10 km². Høyeste punkt på øya er Nonstinden på 543 moh. og nest høyeste fjell er Sprangtinden på 530 moh. Det er mange flotte padlemuligheter rundt Lille Molla, og med mange fine sandstrender og idylliske teltplasser kan man finne sitt eget fredelige paradis. Har man god tid, så ta gjerne en lengre fottur over hele øya eller opp til Nonstinden eller Sprangtinden.

En tur opp på disse tindene er litt av en opplevelse. Oppe på toppen har du flott utsikt og kanskje får du besøk av både havørn og kongeørn mens du sitter og nyter roen og utsikten. Øya har tidligere vært bebod og hadde til og med skole på 1800-tallet, men øya er i dag forlengst fraflyttet. I dag har Lille Molla faktisk landets største tetthet av elg i forhold til flateinnhold og det utøves jakt/forvaltning slik at elgbestanden ikke blir for stor og elgen trekker ut av området.

TROLLFJORDEN

Like nord for Store Molla finner vi Trollfjorden, som er en sidefjord i Raftsundet.
Trollfjorden er kjent for sin ville natur og spennende historie knyttet til Trollfjordslaget. Vil du oppleve Trollfjorden så kan du enten delta på guidet båttur eller leie båt og skreddersy din egen opplevelse av Raftsundet og Trollfjorden. Kunstmaleren Gunnar Berg fra Svolvær har foreviget Trollfjordslaget.

Sommeren 2019 ble det satt opp en ny hytte på fjellet mellom Trollfjorden og Sløvervannene. Den ble satt opp av Vesterålen Turlag, og kan leies av dem.

NORDLYSET

Nordlys eller aurora borealis har fascinert i århundrer og har alltid vært forbundet med myter og sagn. Det er mulig å se nordlyset, eller aurora borealis som er det vitenskapelige navnet, mellom oktober og februar. Selv om du teoretisk sett kan se nordlys over hele landet, er lyset sterkere og hyppigere i Nord-Norge. Siden nordlyset ofte lar vente på seg, er det lurt å sette av hele kvelden.

Siden nordlys er et naturfenomen som avhenger av spesielle meteorologiske forhold, finnes det ingen garanti for at du får oppleve det. Kombinerer du nordlys-jakten med en spennende utflukt, blir turen en oppplevelse uansett.

MIDNATTSOL

Opplev den fantastiske midnattsolen. Midnattssolen er et naturfenomen der solen ikke går under horisonten. I klart vær kan du altså se solen 24 timer i døgnet.

Sesongen for midnattssolen varierer etter hvor langt nord du er. I Lofoten er sessongen for midnattsol fra 28. mai - 14. juli. Gå på tur midt på natten og la naturen vise sitt sanne jeg. Lyset om natten gir fjellene et magisk uttrykk. Mange av de anbefalte rutene på dagtid er enda mer spennende om kvelden og midt på natten.

Lofotbrygga logo

Spoonvika, 8322 Brettesnes

Tel: +47 76 07 17 19 / +47 90 11 08 92

post@lofotbrygga.no