Havfiske og ferskvannsfiske i Lofoten

Sportsfiske er vår spesialitet, både havfiske og ferskvannsfiske. Lofotbrygga går så langt som å garantere deg vellykket fangst!

Det er gode forhold for fiske i Vestfjorden ved Brettesnes. Golfstrømmen bringer med seg mange fiskearter sørfra, og arktiske arter vandrer inn fra nord. De mest vanlige fiskeartene som det blir fisket etter er torsk, sei, uer, steinbit, sild, brosme, flyndre, kveite, laks og krabbe. Sel og spekkhogger observeres ofte i havet ved Lofoten. I uken før og etter St. Hans er det gode muligheter for fiske etter laks. Fiskerne i Lofoten driver fiske med garn, not og teiner.

Hver fiskeart har sin sesong, men kan fiskes etter hele året. Den beste tiden for torskefiske er i mars og april, og i uken før og etter St. Hans er den beste tiden for fiske etter laks. Vi vil anbefale deg å leie båt og dra ut for å fiske, og når du har fått fisket går du i land på en av de mange flotte strendene du finner både på Lille Molla og på Store Molla. På sensommeren/høsten er det gode muligheter for å finne både sopp og ulike bærsorter og du kan tenne bål på stranden og lage deg et nydelig måltid med det naturen har å gi.

Her bor du på ei øy omgitt av vakker natur, midt i Lofoten. Det er ikke bare naturen, flora og fauna som er fascinerende, men også alt det livet som er under vann. Lofoten er kjent for sitt gode fiske og Vestfjorden er fødestuen til torsken.

Torsken fødes i Vestfjorden, vandrer nordover i Barentshavet for å vokse seg stor og tilbake til Vestfjorden for å gyte og gi liv til en ny generasjon Lofottorsk. Din vert Geir Helland vet om de beste stedene som ingen andre i denne delen av Lofoten vet om.

Lofotbrygga logo

Spoonvika, 8322 Brettesnes

Tel: +47 76 07 17 19 / +47 90 11 08 92

post@lofotbrygga.no